Friday, October 02, 2009

Verbouwingsmasterplan



Voor iedereen die denkt: huh, zijn ze nu weer aan het verbouwen? Hier het verbouwingsmasterplan waar we nu middenin zitten.

Het huis dat we in oktober 2007 gekocht hebben zat nog al gek in elkaar en bleek eigenlijk uit twee huizen te bestaan. Een iets groter 'voorhuis' dat op alle vier verdiepingen mooi uitzicht heeft en waarbij elke verdieping normale 'stahoogte' aanwezig is (behalve in het trapgat). Het kleinere achterhuisje dat aan de kant van de beek ligt en op de bovenste verdiepingen uitzicht heeft.
Wij hebben besloten dat dit huis voor ons iets te groot is en dat je er prima twee huizen van kunt maken. Dus zijn we gelijktijdig met twee projecten aan de slag.
* Het 'afmaken' van het voorhuis. Daar hadden we al de keuken en de woonkamer gemaakt en de trap vervangen, maar de badkamer was er slecht aan toe (die is nu verbeterd) en ook de balken constructie van de overloop op zolder kon er eigenlijk niet mee door. Met dat laatste zijn we nu bezig.
* Het bewoonbaar maken van het achterhuisje. Alles is daar gesloopt. De inrichtingsplannen zijn klaar en de trapgaten zijn gemaakt. Grootste klus daar wordt het vervangen van de balken in 1 van de kamers omdat dat houtworm in gezeten bleek te hebben en daardoor tenminste 1 balk in slechte staat is!

De planning.......... nu we wat ervaring opdoen met gaten maken (zie steen bij marcel op de foto), oude balken eruit trekken (die soms wel 50 cm in de muur lagen), nieuwe balken leggen en waterpas stellen komen we erachter dat beide huisjes niet voor de winter klaar zullen zijn, dus we werken gewoon door en dan zien we wel hoe ver we komen.

Einddoel: het verkopen (of misschien verhuren) van het voorhuis en zelf in het achterhuisje (lastenvrij) wonen.

Huidige situatie: we slapen op zolder, maar omdat de overloop daarnaar toe nu helemaal weg is hebben we vannacht in de woonkamer gebivakkeerd. Gelukkig hadden we daar een slaapbankje staan. De twee basisbalken liggen netjes waterpas in de muur, dus nu gaan we de rest van constructie eraan vast maken. Spannend!!!!!

1 comment:

Annemarie said...

Sjonge zeg, jullie kunnen wel een bouwbedrijf beginnen, ervaring zat!! Succes met de hele verbouwing, enne, heel eerlijk....ik ben blij dat ik in een nieuwbouwhuis woon, 'k zou er knettergek van worden...
Veel groetjes, Annemarie