Friday, July 18, 2008

Een bericht vanuit de zon


Op 13 juli was het precies een jaar geleden dat we een bod op dit huis deden. En......nog geen spijt. De buurt had besloten dit te vieren met een geweldig spektakel met paarden, jonkvrouwen en strijdende soldaten. Ook was er zelfs een hele vuurwerkshow opgezet. Nou ja, eigenlijk was dit allemaal in het nabij gelegen fort: Mont Dauphin, dat met een aantal andere werken van de architect Vauban vorige week is toegelaten tot de lijst van werelderfgoed van Unesco. Reden voor een feestje dus. Interessante gewaarwording is trouwens dat vuurwerk in de bergen niet zo heel spectaculair is. Het komt maximaal tot halverwege de tegenoverliggende berg en helemaal niet tot hoog in de lucht zoals ik altijd dacht.

De afgelopen dagen hebben we 'vakantie' gehad. Deels omdat Paul (vader Mijke) en José er waren, maar ook omdat we hadden afgesproken dat we regelmatig vrij gingen nemen om van de omgeving te genieten. Daarnaast was het maandag 14 juli (nationale feestdag), dus genoeg reden om een lang weekend te maken met daarin lekker wandelen, kletsen, wijn drinken en relaxen. En nog een 'spectacle', namelijk in het dorp zelf met muziek en dans. Zelfs de burgemeester nog een hand gegeven.

Het blijft een beetje kamperen in huis, zeker omdat we de best werkende badkamer (we hadden er twee) hebben gesloopt zoals op de foto's te zien is en we het dus moeten doen met de badkamer in de 'kelder'. Hiervan blijft de wc maar doorlopen en de muur is aangetast door vocht, maar verder hebben we wel een warme douche en ach, het werkt allemaal. Het campinggasje doet nog trouw dienst als kookgelegenheid en het weer zit over het algemeen mee. Tot nu toe klopt de uitdrukking 'wonen op vakantie' (titel van een boek van een emigrante Esther Verhoef) dus nog goed.

Vandaag (vrijdag de 18e alweer) komen Marcel's broer Erik en zijn vrouw Marjo en hond Lumi logeren. Gezellig! We hebben trouwens als het goed is bijna zelf internet. Nadat de vaste telefoonlijn werkte konden we de aanvraag indienen en nu die aanvraag in gang is gezet doet dus de telefoon het weer niet meer, maar dat hoort er allemaal bij, want het modem is nu op weg hiernaar toe. Kijken of het werkt. Verder is gisteren een meneer voor het dak geweest (moet vervangen worden). Hij schijnt de beste van het dorp te zijn. Onverstaanbaar, maar wat wel duidelijk was is dat hij een offerte gaat maken, maar dat het werk pas eind van de herfst of in de winter kan plaatsvinden. Hierdoor loopt onze planning wel flink uit omdat we de boven verdieping niet kunnen afmaken voor de tijd, maar ach. Genoeg te doen in en om het huis.

Heb er hier wat fotootjes bijgevoegd (boven het sloop proces van de oude badkamer, gezien vanuit de keuken en onder het dagelijkse biertje op het balkon). Hopelijk is het volgende bericht van de eigen computer af, maar zoals dat altijd met aansluitingen gaat, zal het wel langer duren dan verwacht en dus hoop ik nog nergens op :-)

No comments: