Friday, July 04, 2008

les premiers jours

De eerste dagen in ons nieuwe thuisland zijn prima verlopen. We gingen de Nederlandse grens over met: Afscheid nemen bestaat niet van Marco Borsato en zijn vervolgens een hete dag en koelere nacht doorgereden om om vier uur in de nacht THUIS te arriveren. Ondertussen nog wat eerste psychische eerste hulp geboden aan een fransman die achter het stuur in slaap was gevallen, op de snelweg over de kop was geslagen en vervolgens vrolijk naar buiten kroop en zijn spullen ging verzamelen. Alleen wat bloed op zijn handen, verder leek hij in orde!!!!!

In ons huis hebben we de volgende dag eerst, maar eens gezorgd dat we een beetje konden leven. Dus een tijdelijke woon- en slaapkamer en keuken ingericht. Toen de dag erna meteen begonnen met onze eerste werkdag. Busje van achterbuurman Maarten stroomafwaarts rijden zodat hij met zijn raftklanten na een natte afdaling van de rivier weer terug naar het beginpunt kan rijden.

Onze nieuwe kachel is ook gearriveerd. 250 kg zwaar!!! We hebben hem met veel moeite op de begane grond naar binnen gekregen ( moest Marcel wel vakkundig een kozijn voor slopen). Hij moet uiteindelijk nog een verdieping hoger, maar daar vragen we de overbuurman met zijn petit hijskraantje voor. Gelukkig is het zomer en hebben we nog even.

Morgenmiddag gaan we zelf een keer mee raften met Maarten. Tot nu toe dus alles gateau et oeuf (koek en ei). Het blijft wel een beetje onwerkelijk en voelt nu nog vooral als vakantie. Maar daar had iedereen in de boekjes vol met emigratietips al op gewezen. Het moeilijkst is nog het franse toetsenbord waar dit bericht op wordt getypt :-)

Au revoir et bonne chance
MM

No comments: