Monday, May 17, 2010

La rénovation XS - dag 20

Vandaag een vreemde dag. Eerst kwam Xavier, onze elektricien, in alle vroegte om te vertellen dat we onze meterkast nog weer anders moesten indelen (lang verhaal), wat tot enige verbouwingsstress bij Mijke leidde (duurt t weer langer, het is voor arme Xavier meer werk terwijl hij eigenlijk maar t/m gisteren beschikbaar was etc etc), maar vervolgens dacht hij goed mee en gaf aan dat hij het niet erg vond om zijn volgende project wat later te beginnen en dat ie echt niet alles ging factureren omdat hij hier ook weer veel van leert.

Daarnaast ook weer flink zitten dubben over een douche-afzuiger die te ver van het gat naar buiten geplaatst moest worden (mag volgens de norm niet binnen straal van 60 cm van de douche). Het was dus al snel lunchtijd en we hadden nog steeds niets gedaan. Gelukkig (en dat verminderde de stress erg) kwam toen de buurman langs en die riep vol overtuiging: jeetje wat gaan jullie hard!!! Daarna toch wel weer goed verder gewerkt en morgen kunnen we dan de keuken isoleren zodat Maarten vanaf woensdag kan helpen met de gipsplaten op zolder (woonkamer) en in de keuken.

Gek eigenlijk die verbouwingsstress. Je maakt je vooral druk om zelf-opgelegde zaken: zelf-opgelegde deadlines (ook al lopen we ver voor op het totale opleverschema, toch maak je je druk als je de aangepaste tussenplanning niet haalt), zelf opgelegd budget (dan denk je dat je van de vorige renovatie toch echt een goed idee hebt wat alles kost, blijkt alles toch standaard 100 Euro duurder).

Maar aan het eind van deze dag kunnen we zeggen dat de moeilijkste knopen die nog doorgehakt moesten worden, zijn doorgehakt en dat we de verwachtingen wat hebben bijgesteld en eerst alleen maar de woonkamer en de keuken met isolatie en gipsplaten gaan doen. De slaap/badkamer komen daarna op t gemak. Nu helemaal geen stress meer, lekker biertje in de zon gedronken en straks Kruistocht in Spijkerbroek op Uitzending Gemist kijken.

1 comment:

Annemarie said...

Nou jongens, niet stressen hoor! Doe 't op z'n frans, alles rustig aan...:-) Maar ik snap het wel hoor, ben zelf een enorme stresskip...haha...Paula zit nu in Spanje met school, dan weet Marcel wel hoe het met me gaat haha!!
Veel groetjes, Annemarie