Thursday, May 06, 2010

La rénovation XS - dag 9

Vandaag werden we wakker met witbesneeuwde bergen om ons heen. t is mei!!! Vannacht en gister heeft het hierboven toch nog hard gesneeuwd.

Op de planning stond een taak waar we niet zo veel zin in hadden, en terecht. De balkenvloer die we in t najaar hadden gemaakt was eigenlijk nog niet helemaal af..... We hadden de balken ongeveer op de plek van de oude balken gelegd en daardoor was er aan twee zijden van de kamer nog een 'balkvrije ruimte' van tussen de 30 en de 50 cm ontstaan. Geen ramp, want daar loop je toch nooit, maar het is toch wel fijn als je er een keuken op plaatst dat dan de vloer goed ondersteund is. Vorig jaar hadden we dit afgedaan met: ach daar schroeven we wel een balkje tegen de muur en nu was dan dat moment gekomen. Gisteren hout gehaald en een of ander soort supersonische muurbouten (bijna 1 euro per bout) en je raadt het al........ de muur bleek op allerlei onverwachte plekken hol en het was enorm kunst en vliegwerk om de balken te bevestigen.

Na veel zuchten en steunen en ingenieuze oplossingen zat de eerste erin. Toen de tweede.......dat hield helemaal niet en dus zijn we maar weer op de oude beproefde methode overgegaan: gaten in de 60 cm dikke muur hakken. Dikke keien eruit slopen. Twee veel te grote gaten gemaakt. Balk erin. Waterpas stellen en dan de gaten weer opvullen met beton en stenen. Maarrrrr na een dagje zweten zaten ze er toch mooi beiden in zodat we morgen het hout voor de keukenvloer kunnen kopen en die er in t weekend in kunnen timmeren. En wat betreft de keukenvloer besloten we net met een biertje in het zonnetje: déclassé, no way! Bij onze vorige vloeren hebben we steeds parket gekocht met fabrieksfoutjes (te veel noesten, planken niet recht etc: déclassé dus). Maar uiteindelijk heb je daar veel meer vierkante meters voor nodig en is het dus niet veel goedkoper dan ander parket. Hopen dat we morgen iets moois kunnen vinden.

No comments: