Wednesday, June 09, 2010

La rénovation XS - dag 38

Vandaag zijn we flink, en tot laat bezig geweest. Marcel heeft een pijpleiding in onze kelder aangelegd: de afvoer. Dit was spannend omdat we niet zeker wisten of de aansluiting op het riool (dat onder het voorhuis doorloopt) ging lukken. Maar het is helemaal gelukt.

Mijke heeft zich bezig gehouden met de aarde. Dat wil zeggen: de aardedraad in de elektrische installatie gaat daadwerkelijk naar een pin die in de aarde zit. Deze pin moesten wij er zelf in slaan en bij voorkeur twee meter diep. Dat lukt niet zo makkelijk in rotsgrond! We kregen het wel voor elkaar om hem er een meter in te krijgen, dus hebben we twee pinnen van een meter gedaan (schijnt ook te mogen). Toen een hoop potgrond erom heen (houdt het water lekker vast) en nu maar hopen dat het genoeg geleid.

Verder nog wat gedoe met de aansluiting op het water. Netjes alles voorbereid, cheque opgestuurd en toen niks meer gehoord. Vandaag maar eens gebeld en bleek dat ze op ons aan het wachten waren totdat we aan zouden geven dat we er klaar voor waren. Dus was ons antwoord: nou we zijn klaar hoor. Vervolgens de vraag: dus de straat ligt open? Nee, moest dat dan? Kennelijk staat er in de offerte (en dat klopt na goed nalezen ook) dat de straat open moet zijn, maar dat is ons nooit persoonlijk verteld. Geen idee waar wij dan die 1000 Euro voor betalen :-) Gelukkig is t maar een stukje van twee meter en dus hebben we voor de netheid wel een bedrijf gebeld om een offerte daarvoor te geven, maar waarschijnlijk doen we het lekker gewoon zelf en dan gooien we er daarna wel wat asfalt over heen. Zoals alle fransen dat doen. Dus toch nog een laatste hikje in de organisatie.

Maar onze schitterende fietsen zijn binnen en gisteren hebben we daar heerlijk op gefietst. Wat is er nou belangrijker dan van deze mooie omgeving genieten.

1 comment:

Anonymous said...

nu een bandenplaksetje voor je volgende verjaardag? wel wat laat, dus misschien is een precadeautje beter?
P