Wednesday, June 30, 2010

La rénovation XS - dag 58- de laatste dag

De laatste dag is voorbij....en, is het af.......bijna. Maar het is bewoonbaar en heel mooi en we kunnen op vrije uurtjes in juli gaan verhuizen. Vandaag hebben we nog elektra-examen gehad. We waren bijna geslaagd, maar de elektricien heeft nog een foutje gemaakt. Gelukkig hoeft de meneer daarvoor niet nog een keer langs te komen, maar moeten we alleen een officieel briefje naar Marseille te sturen en dan krijgen we een verklaring dat we stroom mogen kopen van de leverancier.

Op de laatste dag ging eindelijk ook eens iets goed mis. De schitterend betegelde badkamer liet zich niet zomaar voegen. Het voegsel was te snel droog en gaf heel lelijke voegen. Veel gevloek, vooral van Mars z'n kant, die zijn meesterwerk in rook op zag gaan. Dus spontaan besloten alle voegen waar we mee bezig waren weer uit te krabben en dat lukte gelukkig goed. Die klus ligt er voor september dus nog.

Wel hebben we overal de vloeren gelegd en de trappen geplaatst. Al met al zijn we zeer zeer moe, maar ook zeer zeer voldaan. Eerst maar eens lekker heel wat anders en heerlijk tussen de vakantiegangers op de camping wonen. Hieronder hebben we gepoogd wat foto's te maken. Het huisje is er niet groter op geworden, dus nog steeds nauwelijks fotografeerbaar. Ook veel stof in de lucht, maar het geeft een beeld.

De badkamer (nu nog zonder voeg en zonder toiletpot)
De 'bedstee' onder de trap en naast de badkamer. Alle trappen worden later nog wit en de vloer is een stuk lichter/grijzer dan op de foto.
De keuken op de 1e verdieping met nog beschermend folie. De keuken zelf is wit.
De trap in de keuken die naar de woonkamer op zolder gaat en de kasten waarvoor later een schuifdeur gaat komen.
De woonkamer (met onder de ladder een gat dat we nog moeten dichten)

Vanaf nu dus geen dagelijkse blogs meer. We weten niet eens zeker wanneer het Internet op de camping komt. We hebben er heel veel zin in, maar ook heel veel zin om eind augustus in dit huisje te gaan wonen. Nu lekker vroeg naar bed!

1 comment:

Anonymous said...

Het ziet er mooi uit! in NL bloedheet, met dit weer niet eens aan werken denken, morgen: 37 graden...

Heb de supermarkt maar weer voor de Brabantse koffietafel geruild...