Wednesday, June 16, 2010

La rénovation XS - dag 45

Sjonge wat hebben we weer een mooie dingen gemaakt vandaag. De dag begon wat langzaam. De woonkamer was wel heel mooi wit. Daarna geprobeerd hier in het dorp goede verf voor het houten plafond te vinden, maar 78 euro voor een pot van 2.5 l ging ons toch iets te ver. Dus eerst nog weer wat muren in de grondverf gezet (75% van de keuken) en meer randjes dicht gesmeerd en toen naar Briançon om verf te kopen en meteen maar hout voor de traphekjes en de afwerking rondom de trap (is nu nog het beton waar het gat in hebben gesneden).

Alles gevonden in B. en toen weer hard aan de slag. Xavier, de elektricien was er ook om nog de laatste dingetjes af te maken. Hij doet zelf ook veel renovaties en gaf ons complimenten voor hoe we het hebben aangepakt. Hij was zeker onder de indruk van hoe glad de naden tussen de gipsplaten waren geworden. Spontaan kwamen ook de watermensen even langs om precies te vertellen waar ze een gat willen. Het was dus een drukke boel. De eerste helft van het plafond staat nu in de 'vieze' verf op basis van terpentine en oh oh oh wat zijn we blij! Dekt zo goed en glanst zo mooi.

Op de valreep nog even een begin gemaakt met de aftimmering rondom de trap en die wordt ook erg mooi. Trotse mensen zijn we dus en we gaan met een glimlach op t gezicht slapen. Morgen weer verder!

No comments: