Wednesday, June 23, 2010

La rénovation XS - dag 51 - nog 7 dagen

Grote schilderdag vandaag. Mars heeft nog weer wat elektra gedaan (mooie kastjes gemaakt waar dan weer lampjes aan komen te hangen) en verder staat nu alles strak in de verf. Althans dat hopen we. De kitnaden bleken in de woonkamer en keuken niet echt gedekt, dus Mijk is daar vandaag nog twee keer overheen gegaan. Hopelijk is de slaapkamer wel in 1 keer gelukt.

Een mannetje van het water kwam eens kijken naar de pijp die we hebben gevonden. Oh nee hoor die wordt niet meer gebruikt. Maak er maar een gaatje in en als er geen water uitkomt, dan kan je hem gewoon doorzagen. Nou, daar gingen we toch maar niet mee akkoord. Wij willen het niet op ons geweten hebben dat een huis opeens geen water heeft. Dat snapte hij ook wel en hij begon toch wat te twijfelen, dus nu moeten wij het gat om de pijp wat groter maken, dan komen ze zelf morgen dat gaatje wel maken en kunnen ze het geheel afsluiten als het misgaat. Spannend.

Gisteren leuk op de camping geklust. Nou ja, de hele dag het sanitair geschrobt. Niet echt een fijne bezigheid (vooral erg zwaar om alle kalkaanslag van de muren te krijgen), maar het hielp enorm dat we wisten: als we het nu goed doen, dan hebben we er in de zomer maar weinig werk aan. Verder waren het weer, de locatie, het uitzicht en het gezelschap helemaal goed. 's avonds lag er bij thuiskomst een brief van de CONSUEL (de instantie die onze elektrische installatie gaat keuren en hopelijk goed bevinden). Ze komen op 30 juni. Het voelt een beetje als een examen op de laatste klusdag. We zien wel hoe het gaat lopen. Even relaxen, vroeg naar bed en morgen.........eerst schoonmaken en dan de keuken plaatsen!

No comments: